Become a Patron!

Dugometražni filmovi

Tajna šarene evolucije

HD, 30 minuta

Moj prvi film, snimljen je za vrijeme ekspedicije u ekvadorskoj Amazoni. Film opisuje kako su hrvatski istraživači tražili rijetke vrste žaba u kišnim šumama Ekvadora te koja je veza šarenila otrovnih žaba i njihovih grabežljivaca. Film je sniman i u  u NP Yasuni, jedan od najvećih nacionalnih parkova u svijetu.

Film je prikazan na HTV-u, a sudjelovao je i na TV festivalu u Baru, Crna Gora.

https://www.youtube.com/watch?v=dCHJvp6Txww&t=10s

Džungla u oceanu

HD, 30 minuta

Nastao je za vrijeme o hrvatske-srpske znanstvene ekspedicije na Andamansko otočje. U ekspediciji su sudjelovali Milivoje Krvavac, Olga Jovanović i Goran Šafarek. Film prati istraživanje vodozemaca i gmazova ovog udaljenog i nepoznatog otoka, ali i njegovih stanovnika.

Film je prikazan na HTV-u.

 

Povratak zelenog raja

HD, 30 minuta

Dokumentarni film Gorana Šafareka o hrvatsko-srpskoj znanstvenoj ekspediciji na Šru Lanku. U ekspediciji su sudjelovali Milivoje Krvavac, Olga Jovanović i Goran Šafarek

Film je prikazan na HTV-u, a dobio je i nagradu za visoku kvalitetu produkcije na filmskom festivalu Green Screen Fest u Beogradi, a prikazan je u Sava Centru.

 

 

 

Ušće Mure hrvatska Amazona

HD, 30 minuta

Ušće Mure u Dravu jedno je od neprepoznatih prirodnih pozornica u Hrvatskoj. Srce joj čine posljednje očuvane nizinske rijeke u Europi. U njenim prostranim poplavnim šumama, rukavcima i sprudovima žive jeleni, djetlići, vodomari i ostale životinje. Bistre i svježe vode ušća Mure je i predivno kupalište.

Te i ostale draži ove neočekivane divljine u ravnoj Podravini prikazani su u dokumentarnom filmu Ušće Mure – hrvatska Amazona. Posebnu čar filmu daje originalna glazba poznate etno glazbenice Lidije Bajuk.

Film je prikazan na HTV-u.

 

Šoderice – podravsko more

HD, 30 minuta

U Podravini se već stotinu godina iskopava šljunak, a na nastalim jamama rođena su vrijedna močvarna područja te posjećena mjesta za kupanje i rekreaciju. Film prikazuje i nepoznati podvodni svijet riba, meduza i ostalih živih bića.

Film je prikazan na HTV-u.

 

Crna Mlaka – skladan suživot čovjeka i prirode

HD, 50 minuta

Prvi 50-minutni film Gorana Šafareka. Film govori o ribnjacima Crna Mlaka koji su ujedno i ornitološki rezervat te svjetski značajno močvarno područje (Ramsar). Film obiluje zračnim scenama, usporenim scenama te prikazuje intiman život životinja, ali i cikluse čovjeka i prirode.

Film je prikazan na HTV-u.

 

Srednje Podunavlje

HD, 17 minuta

Film je napravljen u sklopu projekta “Prekogranična zaštita Srednjeg Podunavlja” koji je financiran u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska (2007 – 2013). Prikazuje najljepši dio Dunava sve do ušća u Crno more, prijetnje, ali i dobru praksu gospodarenja. Kroz efektne animacije objašnjavaju se korisne strane očuvane rijeke te problemi nastali regulacijama.

Film koriste mađarski Nacionalni park Dunav-Drava te udruga Zeleni Osijek kao partneri projekta.

 

Sirija, zemlja na raskrižju

HD, 46 minuta

Dokumentarn film Gorana Šafareka i Hrvoja Ivančića, snimljenog u Siriji 2016. Autori su deset su dana boravili na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade.

Glavna tema dokumentarnog filma „Sirija – zemlja na raskrižju“ je prikaz života na teritoriju pod kontrolom sirijskog režima. Kroz sugovornike svih društvenih slojeva pokušavamo saznati kako je sukob utjecao na život prosječnog Sirijca. Razgovaramo s ministrima u vladi, profesorima na sveučilištu, prodavačima na tržnici, poslovnim ljudima. U Damasku odlazimo do prvih linija bojišta udaljenih svega tri kilometra od samog centra grada, ali posjećujemo i devastirani grad Homs te kršćanska sela na prvoj liniji prema Islamskoj državi. Kršćanski korijeni Sirije još uvijek su prisutni u svakodnevnom životu, ali i pogođeni ratnim razaranjem, ponajviše islamističkim divljanjem. Saznajemo na koji su se način militanti odnosili prema kršćanima u drevnom gradu Malouli, mjestu gdje stanovnici još uvijek koriste aramejski, jezik Isusa Krista.

 

https://www.youtube.com/watch?v=j-WycKaaNJI

Podijelite ovaj post

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *